Opbakning til Det Centraleuropæiske universitet

Som følge af ny lovgivning i Ungarn kan Det Centraleuropæiske Universitet (CEU) blive tvunget til at lukke. European University Association har opfordret den ungarske regering til at trække loven tilbage. Den opfordring støtter Danske Universiteter.

Per Michael Johansen, Rektor på Aalborg Universitet og næstformand i Danske Universiteter udtaler: "Jeg deler den bekymring, som en lang række europæiske universiteter har udtrykt i forbindelse med ændringen af universitetsloven i Ungarn, der kan betyde en lukning af CEU. Det er vigtigt, at vi står sammen og forsvarer den akademiske frihed."

CEU er et privat, amerikansk universitet i Budapest, grundlagt i 1991 af den ungarske filantrop George Soros. Ifølge loven, som blev vedtaget tirsdag d. 4. april 2017, vil fortsat tilstedeværelse for ikke-europæiske universiteter i Ungarn blandt andet kræve en aftale mellemregeringen i Ungarn og regeringen i det land, hvor universitetet kommer fra. Samtidig skal universitetet have en campus i sit hjemland.

Danske Universiteter følger den videre udvikling i sagen.

Læs EUAs udtalelse her.  

Udskriv