Universiteter aflyser undervisning og hjemsender ansatte

 In Pressemeddelelser

Regeringen har onsdag aften meddelt, at studerende og ansatte på landets uddannelsesinstitutioner skal sendes hjem for at bremse smittespredning med Coronavirus i foreløbig to uger fra på fredag.

Fra de danske universiteternes side, opfordrer vi først og fremmest til, at både studerende og ansatte følger myndighedernes opfordring i forhold til adfærd og bliver hjemme allerede fra i dag, så vi undgår at sprede smitte med Covid-19 yderligere.

”Vi forventer, at både studerende og ansatte på landets universiteter vil udvise både samfundssind og forståelse for de tiltag, de bliver mødt med i den kommende tid, siger Anders Bjarklev, formand for Danske Universiteters rektorkollegium.

Med aflysningen af undervisningen forbereder alle universiteterne sig samtidig på at finde alternativer til den aflyste undervisning, eksempelvis ved hjælp af fjernundervisning eller ved at understøtte selvstudium.

Studerende på universiteterne vil kunne indhente information fra deres universitet om, hvorledes de skal forholde sig i forhold til aflysning af den planlagte undervisning, eksaminer og lignende.

”Vi står i en helt ny situation på alle universiteterne, hvor vi skal omstille os meget hurtigt. Vi arbejder på højtryk for at tilpasse os og kunne tilbyde alternativer til vores studerende,” siger Anders Bjarklev, formand for Danske Universiteters rektorkollegium.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har meddelt, at SU-udbetalingerne til studerende fortsætter uændret, idet studerende forventes fortsat at opretholde studieaktivitet hjemmefra i det omfang, det er muligt.