156 universitetsstuderende fra Danmark er berørt af urolighederne i Hong Kong

 In Pressemeddelelser

Pressemeddelelse fra Danske Universiteter 14. november 2019.

156 studerende fra danske universiteter befinder sig lige nu i Hong Kong. Det viser en optælling lavet af Danske Universiteter, der er de otte danske universiteters samarbejdsorganisation.

De 156 studerende fordeler sig med 49 fra CBS, 36 fra DTU, 33 fra Aarhus Universitet, 20 fra Københavns Universitet, 11 fra Syddansk Universitet, 5 fra Aalborg Universitet og en enkelt fra hhv. ITU og RUC

Der har igennem længere tid været sammenstød mellem demonstranter og politi i regionen, men urolighederne er nu rykket nærmere på de studerende.

De danske universiteter følger situationen tæt og er i løbende dialog med både partneruniversiteter og deres studerende i regionen. Samtidig anbefaler universiteterne de studerende at holde sig orienteret og følge Udenrigsministeriets rejsevejledning.

De danske studerende, som ønsker at rejse hjem, vil få hjælp til at færdiggøre deres undervisning og mulighed for at færdiggøre eksaminer på deres respektive universiteter i Danmark, lyder det samstemmende fra alle landets otte universiteter.

Kontakt til Danske Universiteter
Formand for Rektorkollegiet: Anders Bjarklev, tlf. 2076 1512
Direktør i Danske Universiteter, Jesper Langergaard, tlf. 9350 7291