Mød os på Folkemødet 2019

 In Analyser og notater

Så er det blevet tid til årets Folkemøde, hvor Danske Universiteter naturligvis er tilstede igen i år.

Vi er blandt andet klar til at diskutere internationale studerende, en 2030-plan for forskningen og hvorvidt identitetspolitikken har indtaget universiteterne.

Her får du en kort oversigt over, hvor du kan finde vores arrangementer i løbet af Folkemødet.

Tilbage til uddannelser i verdensklasse? (Torsdag 13.30, Professionshøjskolernes Strandbar)
Valgkampen er slut og det ligner enden på de årlige besparelser på uddannelse. Men hvor skal vi hen herfra? Hvad skal uddannelserne kunne og levere – og ikke mindst, hvordan gør de det bedst muligt. Målet er at træde de første skridt frem mod en samlet uddannelsespolitisk vision for Danmark, når uddannelsesorganisationerne i samlet flok sætter et panel af aftagere stævne.

Panel: Sine Sunesen (Akademikerne), Mads Eriksen (DE), Marie Hjortdal (Novo Nordisk). Bille Sterll er moderator.

Hvordan kan vi fastholde flere internationale dimittender? (Torsdag kl. 15.00, KU)
Der kommer stadig flere udenlandske studerende til Danmark for at læse, men alt for få formår at bide sig fast i arbejdsmarkedet efterfølgende. Vi tager debatten om de internationale studerende og spørger, hvad kan vi gøre anderledes?

Panel: Bente Stallknecht (KU), Charlotte Mark, (Microsoft), Julian lo Curlo (international studerende og DSF), Caitlin Nyhus, (international dimittend). Toke G. C. Kristiansen er moderator,

Hvem skal optages på universitetet? (Fredag kl. 18.00, Aurora, AU)
Den afgående regering ønskede et bedre match mellem uddannelse og den studerendes faglige forudsætninger og motivation. Derfor skulle der ”skrues” på optagesystemet til videregående uddannelser. Den udfordring griber Danske Universiteter på Folkemødet og inviterer til debat om et bedre optagesystem.

Panel: Berit Eika, (AU), Hanne Leth, (RUC), Birgitte Vedersø (Danske Gymnasier), Mathilde Tronegård (Studievalg Danmark). Martin Breum er moderator.

Har identitetspolitikken indtaget universiteterne? (Lørdag kl. 10.30, KU)
Mexicanske temafester og højskolesange har det seneste år trukket store overskrifter i debatten om universiteterne. Nogle mener, at universiteter i Danmark er på vej mod amerikanske tilstande med selvcensur og begrænsninger på ytringsfriheden, andre at den bekymring er overdrevet. Vi indleder med sang af satiregruppen Magt og tager debatten på Folkemødet.

Panel: Henrik Wegener (KU), Hanne Leth (RUC), Camilla Gregersen (DM), Søren Jacobsen Damm (journalist Berlingske). Niels Krause Kjær er moderator.

Hvor er den langsigtede vision for forskning, uddannelse og innovation? (Lørdag kl. 10.30, Grønbechs Hotel)
Vi har set regeringen fremlægge en meget ambitiøs, langsigtet og finansieret 10-års plan for det trafikale Danmark. På andre områder ser vi tilsvarende konkrete, langsigtede og finansierede planer. Hvorfor ser vi ikke noget tilsvarende på forskningsområdet? Vi spørger de centrale aktører på forskningsområdet, hvilke ambitioner vi skal have for forskningen i Danmark i 2030 og længere frem.

Panel: Claus Jensen (Dansk Metal), Anders Bjarklev (DTU), Birgitte Nauntofte (Novo Nordisk Fonden). Thomas Larsen er moderator.

 

Husk at også besøge universiteternes mange egne arrangementer, som du kan finde i programmet for Folkemødet. Se programmet for Folkemødet her.