Finanslovsforslag lægger op til store besparelser på universitetsuddannelserne

 In Pressemeddelelser

Pressemeddelelse fra Danske Universiteter 31. August 2022

Universiteterne står overfor store besparelser på mere end halvdelen af de studerendes uddannelser næste år.

Det fremgår af regeringens forslag til finanslovsforslag for 2023, som lægger op til at sløjfe den ekstra bevilling på ca. 5.000 kroner per studerende om året, som blev indført tilbage i 2010. Dermed ender uddannelserne indenfor humaniora, samfundsfag og business med en regning på omkring 280 millioner kroner. Penge, der ifølge udspillet til finanslov altså tages fra de studerendes undervisning.

Formand for Danske Universiteter, Brian Bech Nielsen, udtaler:

Det er alvorligt for både studerende og ansatte. Vi taler om halvdelen af vores studerende, som kommer til at opleve besparelser på deres uddannelser. Den nedprioritering af uddannelseskvaliteten står vi uforstående overfor

Universiteterne har i årevis levet med usikkerheden om, hvorvidt det såkaldte taxameterløft fra 2010 til samfundsfaglige-, humanistiske- og businessuddannelser ville fortsætte. Men regeringen aftalte sammen med R, SF, KD og DF, tilbage i januar i år, at taxameterløftet skulle gøres permanent. Regeringen har valgt ikke videreføre intentionerne fra aftalen i forslaget til finanslov.

Formand for Danske Universiteter, Brian Bech Nielsen, udtaler:

Vi forventer selvfølgelig, at aftalen om at permanentgøre taxameterløftet med virkning fra 2023 står ved magt og opfordrer partierne til hurtigt at komme i arbejdstøjet.

Pressekontakt i Danske Universiteter:
Kommunikationschef, Toke Kristiansen
tlf. 26 39 69 04,
tkr@dkuni.dk