Universiteter lancerer nyt initiativ for at få nyuddannede i job

 In Pressemeddelelser

Tirsdag den 16. juni tilbyder alle de danske universiteter i fællesskab deres nyuddannede kandidater et møde med organisationer og virksomheder. Det er første gang nogensinde, at et karriereevent samler alle studerende på de danske universiteter i mødet med virksomheder. Det sker under navnet Danish Academic Job Fair.

Danish Academic Job Fair tilrettelagt, som et online event. Baggrunden for dette er Corona-epidemien og nedlukningen af universiteterne, men det betyder samtidigt at studerende og virksomheder kan mødes på tværs af geografi i et langt større omfang end normalt.

Over 70 virksomheder har meldt sig på banen til et møde med nyuddannede kandidater fra de danske universiteter og de har alle konkrete jobåbninger med til nyuddannede. Der er repræsentanter fra både den offentlige og den private sektor med selskaber som Danfoss, Novo Nordisk, Lidl og Skattestyrelsen på listen.

”Coronasituationen har givet os en masse begrænsninger, men nogen gange bliver nye muligheder født på den måde. Jeg er utroligt glad for, at vi kan tilbyde et fælles mødested for alle studerende og virksomheder, og jeg håber, at det gør overgangen til arbejdsmarked lettere for de nyuddannede i en tid med stigende ledighed,” siger Berit Eika, prorektor på Aarhus universitet.

Virksomhederne er også glade for, at universiteterne gør en stor indsats for at skabe det gode match og for muligheden for at møde studerende fra alle universiteterne på en og samme gang.

”Vi er meget glade for, at universiteterne går sammen om at lave karriereevents for nyuddannede på tværs af landet. Vi har udfordringer med en høj dimittendledighed, og lige nu står vi en helt ekstraordinær situation pga. Corona, hvor det kan være sværere at finde fodfæste på arbejdsmarkedet med det samme. Der er brug for alle kræfter for at sikre, at vi ikke taber de nyudklækkede kandidater på gulvet. Derfor er det rigtig godt, at universiteterne tager ansvar for at hjælpe dem godt på vej”, siger Mette Fjord Sørensen, underdirektør, Dansk Industri.

Dansk Erhverv hilser også initiativet velkomment.

”Det er klart, at det giver flere muligheder, når alle de studerende kan være samlet til det samme event. Vi håber, at det giver udslag i, at virksomhederne kan finde netop de kompetencer, som de står og mangler og måske også opdager nogen, som de ikke havde tænkt på kunne styrke virksomheden på denne måde,” siger Mads Eriksen, forsknings- og uddannelsespolitisk chef, Dansk Erhverv.

Danish Academic Job Fair finder sted tirsdag den 16. juni fra kl 13.00 til 15.30 på Graduateland.com.

Spørgsmål til Danish Academic Job Fair eller kontakt til studerende, ring til Relations Manager på CBS – Mette Bennekou tlf. 41852604

Pressekontakt Danske Universiteter
Toke Kristiansen, tlf. 26396904