Pressemeddelelse: Godt, at flere vil uddanne sig!

 In Pressemeddelelser

Pressemeddelelse 5. juli 2020

Formand for Rektorkollegiet glæder sig over en øget søgning mod de videregående uddannelser.

Corona-situationen ser ud til at have givet flere unge lyst til at søge ind på en videregående uddannelse. En optælling af antallet af ansøgere viser nu, at i alt 94.604 har søgt ind i år. Det er næsten 5000 flere end sidste år, hvor i alt 88.754 sendte en ansøgning afsted mod de videregående uddannelser.

Af de mange håbefulde ansøgere, har 44.474 søgt ind på universiteternes bacheloruddannelser, hvorimod 40.712 søgte ind på bacheloruddannelserne i 2019.

Den øgede søgning glæder formand for Rektorkollegiet ved Danske Universiteter, Anders Bjarklev:

“Jeg er naturligvis oprigtigt glad for, at flere unge har valgt at søge ind på en universitetsuddannelse i 2020. Både for deres egen skyld men også for samfundets. Vi har brug for, at så mange som muligt bliver dygtigere. Det er til gavn for os alle på sigt.”

I år oplever alle hovedområder en stigning i søgningen, men særligt de tekniske og sundhedsvidenskabelige uddannelser er steget i popularitet siden sidste år med en fremgang på hhv. 11 og 15 procent flere ansøgere. Fremgangen er procentuelt mere beskeden på både humaniora og samfundsvidenskab.

“Det er glædeligt, at vi oplever fremgang på alle hovedområder og ikke mindst at de unge søger mod uddannelser med gode beskæftigelsesmuligheder,” siger Anders Bjarklev.

Sidste år fik 29.027 unge tilbudt en plads på en universitetsuddannelse ved udgangen af juli. Af dem endte 2.444 unge med alligevel at takke nej til pladsen.

Derfor opfordrer Anders Bjarklev også de unge til slå kold vand i blodet ved udsigten til en større konkurrence om pladserne på uddannelserne i år.

“Der er rigtigt mange gode muligheder for at uddanne sig i Danmark. Sidste år blev mere end 1.200 studerende optaget i efteroptaget i august – og vi forventer også et meroptag i år.”

 

Kontakt til Danske Universiteter

Formand for Rektorkollegiet Anders Bjarklev, tlf. 2076 1512

 

Kommunikationschef, Toke Kristiansen, tlf. 2639 6904

www.dkuni.dk

 

X