PM: Beskeden fremgang i årets optag af nye studerende

 In Pressemeddelelser

Pressemeddelelse fra Danske Universiteter 27. juli 2023

I nat får årets ansøgere til de videregående uddannelser svar på, om de har fået en studieplads. I år har lidt flere unge valgt at søge ind på en videregående uddannelse og universiteterne ser frem til at byde de nye studerende velkommen.

Jesper Langergaard, direktør i Danske Universiteter, udtaler:

– Det er herligt, at flere unge i år i forhold til sidste år har fået plads på en videregående uddannelse. Der bliver også optaget lidt flere på universitetet i år, omend det fortsat er under niveau for årene før 2022.

Der er særlig en stigning i optaget på IT- og ingeniøruddannelserne, ligesom der optages flere internationale studerende.

Det er godt, at der fortsat er mange unge, der gerne vil læse på universiteterne. Vi har brug for kandidater fra alle hovedområder både til de private virksomheder og til det offentlige arbejdsmarked”, siger Jesper Langergaard og tilføjer:

”Vi går ind i en tid med færre unge og mangel på kvalificeret arbejdskraft, derfor er det godt, at vi optager flere internationale studerende på de danske universiteter”.

Hvert år er der flere ansøgere, end der er pladser. Derfor er der nogle, der bliver afvist, selvom de er kvalificerede.

– I år har vi desværre også flere kvalificerede ansøgere, end vi har kunnet tilbyde pladser til på deres ønskeuddannelser. Min anbefaling til de ansøgere er, at de kigger på listen over uddannelser med ledige pladser. Måske er det muligt at finde en beslægtet uddannelse, hvor der stadig er plads, siger Jesper Langergaard.

På universiteterne er der fortsat 115 uddannelser med ledige pladser og på alle de videregående uddannelser er der tale om ca. 500 udbud med ledige pladser.