Analyse: INTERNATIONALE UNIVERSITETSSTUDERENDE ER EN MILLIARDGEVINST FOR DANMARK

 In Analyser og notater, Publikationer og Notater, Tal og fakta

Uddannelse af internationale studerende er en god forretning for Danmark.

Det viser en analyse udarbejdet af Damvad Analytics for Danske Universiteter. Analysen dokumenterer , at den den gennemsnitlige internationale dimittend uddannet i Danmark under studiet og i en periode på 8 år efter dimission bidrager med 779.000 kr. til det danske samfund,  når alle omkostninger til uddannelse, sundhed og sociale ydelser trukket fra.

Beregningerne er udført for internationale dimittender, der har afsluttet en uddannelse fra et dansk universitet i perioden 2007-2011. I alt er identificeret 5.046 internationale dimittender fra danske kandidatuddannelser i perioden. Sammenlagt er de internationale dimittenders bidrag til det danske samfund i perioden 2007-2011 på knap 4 mia. kroner.

Selvom der er forskel på, hvordan de forskellige uddannelsesretninger bidrager til samfundsøkonomien, er der en positiv bundlinje hele vejen rundt. F.eks. har internationale dimittender inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag og sundhed i gennemsnit bidraget med knap 1 mio. kr. over perioden, mens dimittender inden for samfundsfag og humaniora har bidraget med gennemsnitligt henholdsvis knap 600.000 kr. og 450.000 kr. til den danske samfundsøkonomi.

Læs hele analysen

Læs pressemeddelelse om analysen udsendt 7. november 2017